2016

2016

4 december kl 14

Lillnisses magiska luva

Julens begivenhet för barn. Med glittrande och tindrande gitarrmusik av Celia Linde.

16 oktober kl 16

Slagverkskvartetten Gong

GONG består av fyra unga slagverkare – Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist.

De spelar ett program för alla lyssnare genom att tolka Bach, Tjajkovskij, Reich och Sjostakovitj, med de mjuka klangerna av marimba, vibrafon, xylofon och diverse andra slagverksinstrument. De visar även prov på teknisk och rytmisk briljans i fartfyllda nummer med inspiration från bland annat jazz och flamenco.

25 september kl 16

Jubileumskonsert  -  Höörs Musiksällskap 30 år, Pianoromantikens mästare.

En pianoafton ägnad två av pianoromantikens stora: Franz Liszt och Frédéric Chopin. Med Jesper Olsson som gjorde en storartad insats vid vår Carl Nielsen-konsert förra våren.

24 april kl 14.00

Familjeföreställning: Prokofieffs underbara musiksaga Peter och vargen.

För alla barn i åldern 4 till 100 år. Slut upp med hela familjen från far- och morföräldrar och nedåt i åldrarna

En klassisk musiksaga i ny tappning. Den klassiska musiksagan av Sergej Prokofjev presenteras i ett lättillgängligt format med en otraditionell blåskvintett som spelar och berättar med stor musikalisk inlevelse.

Medverkar gör också den lilla fågeln, ankan, katten och stränge farfar. De fem musikerna passar även på att presentera sina utrotningshotade blåsinstrument på ett lättsamt och roligt sätt. En spännande berättelse med musik som tilltalar liten som stor.

10 april kl 16.00

Musica Vitae med Malin Broman och Simon Crawford-Phillips. Musik av Mozart, Britten, Pärt och Stravinsky.

13 mars kl 16.00

Trio Sincero.Ett program med tre svenska toppmusiker. Kjell Fagéus klarinett, Niels Ullner cello och Love Derwinger piano. Trios av Beethoven, Nörgård och Brahms.

Läs Lars-Erik Larssons recension!

31 januari kl 14.00

Barnteater: Obanteatern med "En stackars liten haj" För 4-8 år.

Efter en bok av Mårten Sandén och Per Gustavsson.Det var en gång en liten pojke som älskade att bada. Han skulle nog ha badat varje dag, om han inte vore så väldigt rädd för hajar. En föreställning om rädsla och hur man kan övervinna den.