2017

2017

Söndag 19 nov kl 16

Konsert med stråkkvintetten  Harmonisk Verkstad "Från Böhmens Ängar och Lunder"

Detta romantiska, böhmiska program genomsyras av snabba skiftningar av ljus och melankoli, innerlighet och livsglädje. Genom att framföra verken på tidstrogna instrument får vi fram klangfärger som sällan hörs i Sverige.

Söndag 12 nov kl 14

Trollmorssagor. Barnteater

Söndag 15 okt kl 16

Saana Kähkönen violin & Duc Ahn Luu piano

Musik av Leoš Janáček, Amanda Maier-Röntgen och César Franck

Söndag 24 sep kl 14

Hörby blåsorkester. Familjekonsert.

Söndag 14 maj kl 18, Vårnatt med kärlekstema.Christianstads Motettkör med Jesper Olsson, piano

I detta konsertprogram möts Christianstads Motettkör och pianisten Jesper Olsson och presenterar musikstycken komponerade för piano och blandad kör. Temat är vår och vackra kärlekstoner. Till final en tablå med kärleksgnabb av bland annat nationalskalden Evert Taube och den kanadensiske pianisten Donald Pågången". Christianstads motettkör leds av Lena Ekman Frisk, bosatt i Höör och för allmänheten känd från TV-programmet "Den sjungande trappuppgången".

Söndag 2 april kl 16, Morten Kargaard septet

Sju toppmusiker som ger en atmosfär av tidlöshet, en resa i ny form av musik och ett erbjudande av en blandning av klassiskt och populärt i musikaliska samarbeten. Morten Kargaard Septet ger prov på sitt sätt att tolka såväl ny som äldre musik.Det är sju instrument som för resan vidare: Mette Termansen (oboe), Maj Berit Guassore (trumpet), Karen Johanne Pedersen (violin), Jakub Lützen (viola), Samira Dayyani (cello), Lars Johnsen (bas) och Morten Kargaard (gitarrer).

Söndag 18 mars kl 10. Årsmöte

Plats Kulturhuset Anders

Söndag 12 feb kl 16, Ragazze String Quartet

Ragazze Quartet är utexaminerade från Netherlands String Quartet Academy. Den

unga stråkkvartetten är hyllad för sin musikaliska entusiasm och energi. Verk av Dvorak, Adams och Bartok

Söndag 29 jan kl 14, Krakel Spektakel

Krakel Spektakel – en rytmisk rymdbalett är ett beställningsverk av koreografen Peter Lagergren för Teater Sagohusets scenkonsttrio skådespelaren Åsa Ahlander, dansaren Åsa Hörling samt musikern Oscar Hielm och deras specialkompetens kring rytm, ljud och publiktilltal. Föreställningen är fritt baserad på Lennart Hellsings konstnärskap och karaktärer.